Okullar Arası Atık Toplama Kampanyası

19.02.2024 163

Geri kazanılabilir nitelikteki atıkların çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi için diğer atıklardan ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması/bertarafı çalışmaları önem arz etmektedir.  Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilgi (b) yazısında anaokulu, ilköğretim ve lise düzeyindeki tüm okullarda çevre bilincini aşılamak ve atıkların kaynağında ayrı toplanması alışkanlığını kazandırmak amacıyla 2023-2024 eğitim-öğretim yılında “Okullar Arası Atık Toplama Kampanyası” düzenlendiği belirtilmektedir.

Kampanyalar süresince okullarda toplanacak atık piller, e-atıklar ve bitkisel atık yağlar, İlçe Belediyeleri tarafından tartımı yapılarak teslim alınacak olup; belirlenen şartları sağlayan okullara ödül takdimi yapılacaktır.

22-02-202422-02-202422-02-2024