12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Resim ve Şiir Yarışması

19.02.2024 110

1.     KONU

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü dolayısıyla Kocaeli Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm okulların öğrencileri arasında düzenlenen “Akif’in Sözü” konulu şiir, resim, kompozisyon yarışması.

1. 2.     AMAÇ

Türk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Türk Milletinin bağımsız yaşama arzusunu dile getiren Milli Marşımızın ve Milli Şairimizin toplum için öneminin anlaşılması ve sergilenmesi amaçlanmaktadır.

1. 3.     YARIŞMA İÇERİĞİ

3.1.        Öğrenciler yarışmaya kendi yazdıkları şiir, kompozisyon ve yaptıkları resimlerle katılabileceklerdir. Şiir resim ve kompozisyonlarda herhangi bir alıntı intihal olması durumunda yarışmacı değerlendirme dışı tutulacaktır.

3.2.        Yarışmanın genel içeriği “AKİF’İN SÖZÜ” olacaktır.

3.3.        ÖĞRENCİLER ARASINDA DÜZENLENECEK YARIŞMALAR

ORTAOKULLAR

KATEGORİ                         : ŞİİR (5-6-7-8. Sınıflar)

KONU                                : AKİF’İN SÖZÜ

TEKNİK                               : Siyah ya da mavi pilot kalemle yazılacaktır

EBAT                                     : Bir A4 kağıdının ön yüzünü geçmeyecektir

KATEGORİ                          : RESİM (5-6-7-8. Sınıflar)

KONU                                   : AKİF’İN SÖZÜ

TEKNİK                                : Serbest (pastel-suluboya-yağlı boya vb.)

EBAT                                     : 35x50 cm paspartulu

4.     KATILIM ŞARTLARI

4.1.        Kocaeli Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm okul öğrencileri katılabilecektir.

4.2.        Okul müdürlükleri tarafından kurulacak ön seçici kurul; okullarında, belirtilen yarışmalarda birinci olan seçerek 05 Mart 2024 Salı günü mesai bitimine kadar İlçe Milli   Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesine elden teslim edecektir.

4.3.        İlgili eserlerde öğrencinin bilgileri ve okulu yazılacaktır.

4.4.        Dereceye giren öğrenciler 12.03.2024 tarihinde ödüllendirilecektir.

4.5.        Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmeyecektir.

4.6.        Belirtilen tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.     DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

5.1.        Resim  Değerlendirme Kriterleri:

Resimlerde AKİF’İN SÖZÜ” temasının işlenmesi.

Amaca uygunluk, 20 puan

AKİF’İN SÖZÜ” temasının yorumlanması, 20 puan

Resim tekniğini uygulama  , 20 puan

Kompozisyon , 20 puan

Özgünlük , 20 puan

35X50 cm boyutunda, serbest teknik ve malzeme ile yapılan eserler siyah fon kartonuna kenarlarından 5’er cm taşacak, paspartu şeklinde teslim edilecektir.

Eserler tamamen öğrenciye ait özgün olmalıdır, aksi takdirde eserler değerlendirme dışı bırakılır.

5.2.        Şiir Değerlendirme Kriterleri:

Şiirlerde AKİF’İN SÖZÜ” temasının işlenmesi,

Yapı- konu bütünlüğü, 20 puan