10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Şiir ve Resim Yarışması

30.10.2023 307

"10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" etkinlikleri kapsamında  "Ortaokullarda Resim ve  Şiir " yarışması düzenlenecektir.

KONU:

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla Kocaeli Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm okulların öğrencileri arasında düzenlenen “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” konulu şiir, resim, kompozisyon yarışması.

KATEGORİ                         : ŞİİR (5-6-7-8. Sınıflar)

KONU                                : 10 Kasım Atatürk’ü Anma (Atatürk)

TEKNİK                               : Siyah ya da mavi pilot kalemle yazılacaktır

EBAT                                     : Bir A4 kağıdının ön yüzünü geçmeyecektir

KATEGORİ                          : RESİM (5-6-7-8. Sınıflar)

KONU                                   : 10 Kasım Atatürk’ü Anma (Atatürk)

TEKNİK                                : Serbest (pastel-suluboya-yağlı boya vb.)

EBAT                                     : 35x50 cm paspartulu

KATILIM ŞARTLARI

1.1.        Kocaeli Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm okul öğrencileri katılabilecektir.

1.2.        Okul müdürlükleri tarafından kurulacak ön seçici kurul; okullarında, belirtilen yarışmalarda birinci olan eseri seçerek 02 Kasım 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesine elden teslim edecektir.

1.3.        İlgili eserlerin arkasına kapalı zarf içinde öğrencinin bilgileri ve okulu yazılacaktır.

1.4.        Dereceye giren öğrenciler 10.11.2023 tarihinde ödüllendirilecektir.

1.5.        Yarışmaya gönderilen eserler iade edilmeyecektir.

1.6.        Belirtilen tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Resim Değerlendirme Kriterleri:

Resimlerde “ATATÜRK” temasının işlenmesi.

Amaca uygunluk, 20 puan

ATATÜRK” temasının yorumlanması, 20 puan

Resim tekniğini uygulama, 20 puan

Kompozisyon, 20 puan

Özgünlük, 20 puan

35X50 cm boyutunda, serbest teknik ve malzeme ile yapılan eserler beyaz ve mukavva kâğıda yapıştırılacak, siyah fon kartonuna kenarlarından 5’er cm taşacak, paspartu şeklinde teslim edilecektir.

Eserler, düzgünce iki mukavva arasında resmi yazıyla ulaştırılacaktır. Eserler tamamen öğrenciye ait özgün olmalıdır, aksi takdirde eserler değerlendirme dışı bırakılır.

Şiir Değerlendirme Kriterleri:

Şiirlerde “ATATÜRK” temasının işlenmesi,